Как се казвате?

Казвам се Пламена Маринова.

Къде и какво работите?

Основател съм на Климатека – научнопопулярна платформа за климатичните промени. Работим с учени, експерти, медии и журналисти в посока по-качествено информирано общество по темата в България.

С какво се занимвате през свободното си време?

Общителен човек съм и се радвам, когато съм сред хора, както приятели, така и да срещам и опознавам нови хора. Обичам да има динамика и разнообразие. Често търся нови изживявания и посещавам различни събития. Пътуванията са ми слабост и имам щастието, че мога да работя настоящата ми работа дистанционно и се възползвам от това. Обичам да инициирам и организирам, освен че го правя в работата ми, това се проявява доста често и в свободното ми време.

МОЖЕТЕ ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ КАТО УЧИЛИЩЕ, ОРГАНИЗАЦИЯ-ПАРТНЬОР, МЕНТОР, ДАРИТЕЛ ИЛИ ЧАСТ ОТ ЕКИПА НИ

Кой/Какво Ви вдъхнови да станете ментор?

Вярвам, че всеки има винаги какво да научи и съответно има нещо ценно за споделяне. Смятам, че менторската програма ще бъде учебен опит и в двете посоки, и за мен, и за екипа ми. Интересно ми е и да опозная мисленето и нагласите на младите хора по темата за климатичните промени и разбира се, да им споделя част от знанията и уменията си и да дам доза вдъхновение. Страхотно е младите хора да бъдат ангажирани с каузи и да участват в практически проекти, чрез които да водят до позитивна промяна в обществото.

На кого сте ментор?

На отбор “Глобално затопляне” – Цветомила Колева и Дияна Нешова, които са 7 клас от Враца.

Какво научихте от ролята си на ментор?

Свикнала съм да ръководя процеса и работата. В екипа ни се опитвам да съм по-търпелива и да не владея процеса, а да дам стъпка назад и само да насочвам, за да дам възможност на участниците да стигнат до идеите и реализацията според техните разбирания.

Какво научихте от учениците, с които работите?

В ранна фаза сме, тепърва предстои да уча.