Покана за предстоящо събитие

Фондация Сай Хай и Биологически факултет на СУ "Св. Климент Охридски", имат удоволствието да Ви поканят на Национален научен фестивал “Сай Хай Фест” на 11 юни, от 12:00 до 15:00 часа.

На научния фестивал ще имате възможността да разгледате щандове на 26 ученически отбора от 9 училища от 5 български града и да разберете какви са темите, проблемите и решенията, върху които учениците работят от началото на учебната година. Под шапката на проект "Еко Шампиони"*, ученическите проекти целят да допринесат за опазването на околната среда и борбата с климатичните промени на местно ниво. 

В аулата ще бъдат презентирани проектите на 7 избрани отбора. А в коридорите на факултета, освен ученическите проекти, ще Ви очакват и наши партньори с образователна, STEM и еко насоченост. На Sci-High щанда ще имате възможност да научите повече и за образователната ни STEM програма, с 24 разработени урока, на която се базира подготовката на отборите за фестивала.

Посетителите на фестивала ще имат възможност да гласуват за отбор - победител на публиката.

Заповядайте! Да подркепим любопитните и амбицирани ученици от Sci-High "Еко Шампиони" клубовете, да обогатим собствените си знания и да срещнем съмишленици!

Събитието е безплатно и отворено за всички.

Регистрирайте се тук: https://forms.gle/CUfiG3MZuXXeX7ae7 за да ни помогнете да планираме по-добре деня. Благодарим!

*Научният фестивал „Сай Хай Фест“ се провежда в рамките на проект „Еко Шампиони“. Основната цел на проекта е повишаване на ангажираността на гражданите с опазване на околната среда и климатичните промени чрез осъществяване на образователни дейности. Той се изпълнява от Фондация „Сай Хай“, гр. София в партньорство с Фондация ХАЛО 2019, гр. Хасково, Сдружение Враца софтуер общество, гр. Враца и Forandre verden (Change the world), Норвегия с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България.

С подкрепата на преподаватели и под ръководството на ментори от научните среди, учениците, включени в програмата проучваха, експериментираха, създаваха различни експерименти и прототипи, с които да допринесат за опазването на околната среда и борбата с климатичните промени на местно ниво.

За партньорства: за допълнителна информация и потвърждаване на участието можете да се обръщате към Ренета Богданова, ръководител на проекта, тел. 0889766788, e-mail: r.bogdanova@sci-high.org

Повече информация за фондация Сай Хай, можете да откриете на www.sci-high.org .
Повече информация за проект „Еко Шампиони“ можете да откриете на www.eco-champions.eu.