Елена Георгиева е преподавател в СУ „Свети Паисий Хилендарски“ гр. Хасково

Нейната  религия е природата. Почива на къмпинг, спортува докато ходи пеша. Зарежда се, дишайки в хармония с природата, чувствайки се част от този съвършен организъм. 

Уважава живота във всичките му форми и това е нещото, което иска да предаде на децата – да уважават и пазят живота, да се грижат и да закрилят нуждаещите се, защото разумът, даден ни от природата, има своята мисия- да пази, а не да използва.

МОЖЕТЕ ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ КАТО УЧИЛИЩЕ, ОРГАНИЗАЦИЯ-ПАРТНЬОР, МЕНТОР, ДАРИТЕЛ ИЛИ ЧАСТ ОТ ЕКИПА НИ

Любовта ѝ към знанието и към децата я кара да търси различни начини за съчетаване на полезното и приятното. Не харесва човешкия свят около себе си- не обича жестоките хора, хората, които са се приели за венец на природата и се изживяват като господари на света. Надеждата ѝ е в децата и смята, че ако сами стигнат до извода, че човекът е загубен без природата и трябва да живее в хармония с нея, утре светът ще бъде по-добро място за живот. Проектът “Еко Шампиони” залага на пробуждането на гражданско самосъзнание у големите, провокирани от малките – това ѝ харесва много и иска да бъда част от случващото се.

Иска да даде всичко от себе си да променя традиционните нагласи в обществото и днешните будни деца да не заприличат на така познатите ни апатични възрастни без никаква научна грамотност и никакво желание за осъзнаване.

Смята че човек се учи най-добре, когато му е предоставена свобода да се развива. Затова основната ѝ цел е да мотивира учениците да мислят- да не се страхуват, че ще дадат грешен отговор или ще сбъркат;

Убедена е, че най-важната мотивация за учене е естественото детско любопитство и това е нещото, което трябва да се развива във всеки един учебен час, във всяка една година от престоя на ученика в училище.